Sprekend Van Z

Spreken in het openbaar.

Van oudsher iets waar veel mensen huizenhoog tegenop zien. Klamme handen, droge mond, eindeloos ijsberen; het is voor velen onlosmakelijk verbonden met praten voor een groep. Terwijl het zo ontzettend leuk en bevredigend kan zijn om aan anderen duidelijk te maken wat u zeggen wilt. Want daar gaat het om.

Wat wilt u werkelijk zeggen?

Als u zich vasthoudt aan de kern van uw boodschap/verhaal en de passie opzoekt die u met anderen wilt delen, zal het spreken veel makkelijker worden.

Iedereen kijkt naar u.

Dat is een gegeven. Maar hoe erg is dat? U kijkt ook naar hen. Als u zich bewuster wordt van uw lichaamstaal, zult u uw nervositeit beter kunnen sturen.

Wáár laat je je handen?!

Ik help u daarbij. Ik maak u bewust van de nerveuze energie die zich uit in onnodige bewegingen van armen en benen.

Papier is geduldig.

Op papier is het allemaal geen probleem. Maar voor een (grote) groep mensen gaan staan in de ruimte, het woord nemen, te maken krijgen met versterkt geluid, een podium, een PowerPoint-presentatie en wachten tot u aan de beurt bent; het zijn allemaal zaken waar we aandacht aan zullen besteden. Succes is (voor een groot deel) afhankelijk van de voorbereiding. We zullen samen alle facetten van het spreken voor een groep ontrafelen en behandelen.

Saskia van Zutphen, in 1986 afgestudeerd aan de Academie voor Kleinkunst, staat al 35 jaar op diverse podia in heel Nederland. Naast het maken en uitvoeren van theaterprogramma’s is het haar vak om anderen te laten zien dat spreken in het openbaar iets is wat je voor een groot deel ook kunt leren. Vooral toegepast op een situatie waar u ook daadwerkelijk zult moeten gaan speechen, zal zij u begeleiden tot de laatste stap op het podium.

Tarieven:
€ 190,00 per uur
€ 650,00 per dagdeel
Genoemde bedragen zijn excl. BTW en excl. reiskosten.