Wie

Mrs Einstein

Linda Caminita
Marjolein Spijkers
Paulette Willemse
Saskia van Zutphen

Mrs Einstein bewandelt al jaren haar eigen theatrale pad.  Sinds 1990, het jaar waarin Saskia van Zutphen en Paulette Willemse de groep oprichtten, zijn de dames niet meer weg geweest. Soms even uit het zicht, maar ook op de achtergrond altijd doorbordurend op het idee dat zij vanaf het moment dat zij afstudeerden aan de Akademie voor Kleinkunst in hun hoofd hadden: muziek maken om naar te kijken.

Repertoire van over de hele wereld werd aangepakt en meestal van een nieuw jasje voorzien. Liedjes werden bewerkt en van stijl veranderd, teksten werden vertaald en door cabareteske conferences werd uiteenlopend repertoire gesmeed tot één groot geheel: een theaterprogramma met muziek om naar te kijken.

Mrs Einstein deed in 1997 mee aan het Eurovisie Songfestival in Dublin en was ondanks de lage score een ongekend succes. Er is opgetreden in binnen– en buitenland tot de zangeressen besloten allemaal een andere richting in het vak op te gaan.

Linda richtte haar eigen kinderkoor op in 2004. Het Canta kinderkoor breidde zich in no time uit tot 100 kinderen van de leeftijd 6 t/m 18 jaar. In 2007 kwam daar ook nog een 80-koppig dameskoor bij. Inmiddels dirigeert zij 3 popkoren en runt zij samen met haar man het Italiaanse restaurant Casa Caminita, waar zij regelmatig optreedt met bekende muzikanten.

Marjolein ging werken als stemactrice en als regisseur voor de nasynchronisatie van tekenfilms en zong 13 seizoenen lang de sterren van de hemel bij de I love Holland Band in het succesvolle – door Linda de Mol gepresenteerde – televisieprogramma Ik Hou Van Holland.

Paulette en Saskia bleven samen theaterprogramma’s maken.  Ze werkten regelmatig met de Dutch Swing Collega Band en touren nu al 12 jaar met heel veel succes door het hele land met hun cabareteske meezingprogramma Vuile Huichelaar.

Inmiddels voelden alle vier de zangeressen de intense behoefte samen weer geweldige arrangementen te gaan zingen.
Ze kwamen bij elkaar en een nieuw plan was geboren.

Met de voorstelling WANTED onderzoeken ze de mogelijkheden van country muziek. En zoals alleen zíj dat kunnen, worden er ook smartlappen en klassiekers omgebouwd tot onvervalste country hits. Deze 4 stadse cowboys vieren het leven en waar ze ook komen, laten ze een spoor van vrolijke verbijstering achter.

Kom luisteren, lachen, genieten en leren bij deze politiek incorrecte cursus tot cowboy.

WANTED!  Country for dummies…